همانطور که در دنیای واقعی برای تهیه یک محل سکونت یا تجارت و برای مراجعه دیگران به آن محل یاز به یک آدرس دارید، در دنیای مجازی نیز اولین قدم برای راه اندازی یک وبگاه اینترنتی با یک آدرس منحصر به فرد، ثبت دامنه میباشد.
دامنه در حقیقت نام وبگاه شما می باشد، که از دو قسمت اصلی نام و پسوند تشکیل شده است. نام به صورت دلخواه میباشد و متشکل از حداقل 3 و حداکثر 64 کاراکتر می باشد. پس از انتخاب نام مهمترین قدم انتخاب پسوند متناسب با کاربرد شما می باشد.
پسوندها به سه دسته ی پسوندهای عمومی، پسوندهای خاص و پسوندهای کشوری تقسیم می شوند.
نکته: چنانچه آدرس سایت شما بیانگر علامت تجاری شما می باشد، بهتر است برای حفاظت از نام تجاری خود یا جلوگیری از امکان هرگونه سوءاستفاده احتمالی ، نام دامنه خود را با تمام پسوندهای موجود و متناسب ثبت نمایید.
پسوندهای عمومی رایج عبارتند از net. و com. و org. که به ترتیب معرف سایت های شبکه (Network)، تجاری(Commercial)، سازمانی (Organization)، می باشد.
پس از انتخاب نام و پسوند مورد نظر ( در صورتی که قبلاً توسط شخص حقیقی یا حقوقی دیگری ثبت نشده باشد) بسته به مبلغ پرداختی به صورت 1، 5 و 10 ساله قابل ثبت و تمدید می باشد.
به غیر از پسوندهای عمومی، پسوندهایی با کاربرد خاص و ضوابط و در بعضی از موارد قیمت بیشتر نیز وجود دارند که از جمله به پسوند info. برای سایتهای اطلاع رسانی فردی (Information) ، پسوند biz. برای سایت های تجاری (Commercial) و پسوند name. برای سایت های شخصی میتوان اشاره کرد. استفاده از پسوندهایی با کاربرد خاص خارج از چهارچوب تعریف شده منجربه حذف دامنه و سلب حقوق مربوطه از مالک آن خواهد شد.
پسوندهای کشوری یا ملیتی نشانگر کشور محل سکونت مالک دامنه می باشدکه به طور معمول به صورت محلی از همان کشور قابل ثبت می باشد. در اینجا این پسوندها به صورت ir. و.ایران که نمایانگر کشور ایران می باشند.